Kakskerrasta löytyvään historiallisesti arvokkaaseen maalaistaloon vaihdettiin savitiilet kattoremontin yhteydessä

to helmik. 20 12:01:00 2020

Urakoitsija: J. Koski Oy
Loppuasiakas: Pirkko ja Pekka Varjonen, yksityinen maalaistalo

1850-luvulla Kakskerrasta löytyvän niemen kärjessä ei sijainnut muuta kuin pieni pärekattorakennus. Saman perheen omistuksessa tähän päivään asti säilynyt idyllinen ja historiallisesti arvokas kohde on muuttunut vuosisatojen saatossa pienestä punaisesta tuvasta 13 metriä pitkäksi maalaistaloksi, joka kätkee sisäänsä yli 100m2 asuinpinta-alaa.

Pekka ja Pirkko Varjonen olivat tehneet päätöksen kattoremontista 2019 vuoden alussa. Heillä oli muutamia vaihtoehtoja urakoitsijan suhteen, mutta yhteistyön alku sakkasi pahasti. ”Jatkuvuuden turvaamiseksi halusimme säilyttää vanhat materiaalit sekä rakennustekniikan. Tiesimme kohteemme olevan vaativa sekä sijainnin, että toiveidemme takia. Halusimme ehdottomasti poltettua tiiltä, jotta ajan henki säilyisi myös tuleville sukupolville.” Pekka aloittaa.

Vanha katto ehti suojelemaan asukkaita 70 vuoden ajan. ”Tiilet olivat jo sammaloituneet ja lähteneet vaipumaan alaspäin, jonka lisäksi piipunpellit vuotivat hieman. Omat lapsemme ovat laajentaneet tupaa vuosien saatossa perinteisiä rakennustapoja kunnioittavien yritysten avulla. Soitin J. Koskelle siinä toivossa, että löytäisin vihdoin kumppanin, joka pystyy toteuttamaan meidän toiveemme.” Pekka jatkaa.

Kattoremontti kannattaa kilpailuttaa

”Jukka vastasi itse puheluuni ja vakuutti minut ensimmäisestä keskustelusta lähtien. Sovimme päivän katselmukselle ja Jukka saapui paikalle sovittuna ajankohtana. Hän kävi katolla, kirjasi ylös omat muistiinpanonsa ja laskeutui alas kahvipöytään kuulemaan meidän toiveita. Hän laski tarjouksen ja kertoi, että tiilikattojen ekspertti tulisi ottamaan mallit tiilistä ennen urakan aloittamista.”

Tiilikattoremontti päättyi sovitusta aikataulusta pari viikkoa myöhässä, sillä tiilikattoihin erikoistuneet henkilöt olivat lomalla. ”Olimme tästä tietoisia, eikä se vaikuttanut kokemukseemme mitenkään. Halusimme varmistaa, että katolle tulevat oikeat tiilet oikeiden ammattilaisten toimesta.” Pekka kertoo.

Vaivaton tiilikaton remontointi oikean kumppanin kanssa

”Yhteistyö Rakennus-Saneeraus J. Koski Oy:n kanssa ei olisi voinut sujua paremmin. Työntekijät olivat ammattimaisia, kohteliaita, joustavia sekä palvelualttiita autokuskista toimitusjohtajaan. Kattoremontti onnistui täydellisesti ja rännit saatiin paikoilleen hienosti. Meille sanottiin, että uusi tiilikatto on asennettu kahdessa viikossa ja tässä lupauksessa pysyttiin. Voin suositella J. Kosken kattoremonttia kaikille sitä harkitseville.” Pekka päättää.

Tyytyväisiä asiakkaitamme

Remonttikohteena pari vuotta sitten ostettu vanha kanttorin talo Sauvossa nousi uuteen kukoistukseen, kun siihen toteutettiin pitkään harkittu kattoremontti.

Saara Kanerva perheineen

Lue koko tarina »

Palvelemme asiakkaitamme 25 vuoden kokemuksella.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

Ilmainen kartoitus­käynti

Aloitamme kattoremontin kartoituksella kohteessa. Kartoitus on sinulle ilmainen. 

Avoimet työpaikat

Haemme kasvavaan toimintaan lisää ahkeria myyjiä sekä kattoasentajia!

Hyödynnä kotitalous­vähennys

Kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetystä työstä voi saada kotitalousvähennystä jopa 2400 euroa henkilöä kohden. 

Valitse sinulle helpoin tapa ottaa yhteyttä

Jätä soittopyyntö

 

Laske kattosi hinta laskurilla

Laske kattoremontin hinta laskurilla ja saat hinta-arvion sähköpostiisi

Kattoremontti laskuri ›

Ota kuva katostasi

Lähetä meille kuva katostasi, niin laskemme sinulle tarjouksen kattoa koskevista töistä.

Ota kuva ›